marți, 25 august 2009

curs de fotografie subacvatica dupa gennaro ciavarella introducere

introducere
in ultimii ani fotografia a suferit modificari esentiale in ceea ce priveste practicarea ei. Merita amintit faptul ca fotografia poate indeplinii roluri diverse , si e la fel de adevarat ca poate fi realizata prin tehnici diferite avind metode si idei asemanatoare.
Iata un bagaj minim de cunostinte care va poate permite sa intelegeti care sunt problemele in fotografia subacvatica si cum trebuie abordate ele pentru a obtine un rezultat cit mai bun.
De fapt ora de fotografie subacvatica este impartita in 4 :nonreflex cu film , reflex cu film , compacte digitale , reflex digitale. Par a fi aceleasi categorii , afara din apa , dar vom descoperii ca au importante aplicatii practice.
Pentru ca fotografia subacvatica este o specializare a scufundarilor , si pentru a fi un bun fotograf este important sa fi si un bun scufundator , un scufundator "dibaci" si cu simtul responsabilitatii ridicat. O cunoastere buna a tehnicilor de scufundare va avea un impact favorabil asupra fotografiei , asupra vietii marine (care va avea mai putin de suferit) si a mediului inconjurator (care nu va fi distrus). Deasemenea exista posibilitatea sa te confrunti cu situatii dificile cum ar fi curentii , vizibilitatea redusa .
Mi se pare corect sa subliniez ca , contrar tuturor activitatilor foto , fotografia subacvatica este si o disciplina sportiva. Exista si o Confederatie Mondiala afiliata la CIO CMAS, si o federatie sportiva de referinta FIPSAS.
Dupa o perioada de experienta bazata pe aportul unor campioni mondiali de fotografie subacvatica acest sector se dezvolta organic cu formarea de scoli si de instructori specializati
In prezent exista doua categorii in cadrul federatiilor foto subacvatice
a. activitati agonistice numite la propriu
-''vinatoare foto sub''
-fofografie subacvatica
b. activitati colaterale sportive
-concursuri de fotografie
-expozitii cu imagini subacvatice