joi, 13 august 2009

editarea fotografiilor subacvatice

Editarea si retusarea fotografiilor facute sub apa nu ar trebui sa fie dificila.Cunoasterea unor programe de editari foto ca si Adobe Photoshop sau Gimp (free software cu online tutorials) va vor ajuta sa aveti intotdeauna niste rezultate mai bune.Tutorialele ce vor fi folosite pe aceasta pagina sunt din Adobe Photoshop CS x si sunt usor de inteles si de urmat pas cu pas.Incearca-le!
Tehnici de fotografie marina
In ciuda avantajelor aduse de camerele foto digitale ,fotografia subacvatica trebuie sa tina cont de diferentele existente intre ea si fotografia terestra .De exemplu, intensitatea luminii devine tot mai difuza cu cit cobori mai adinc in apa iar la un moment dat te vei regasi intr-o lume complet albastra... (…more)
Intensitatea luminoasa
Este posibil sa nu fi observat ca lumina soarelui si lumina electrica este compusa din benzi de lumina de diferite culori si cu diferite lungimi de unda. Acest lucru poate fi confirmat privind curcubeul...(…more)
Retusarea - tehnici de baza
Exista pe piata numeroase programe de retusare care sunt usor de folosit, semiautomate de imbunatatire a imaginii. Dar deoarece acestea sunt setate in special pentru fotografia clasica acestea nu sunt intotdeauna adaptate fotografiei subacvatica …(…more)
Retusarea culorii in fotografia subacvatica
una dintre cele mai comune probleme in fotografia subacvatica este pirderea culorii (a intensitatii acesteia) si a contrastelor. In Tutorialul Photoshop vei invata cum sa analizezi si sa retusezi culorile si contrastul…(…more)
Eliminarea culorii albastre in fotografia subacvatica
Unii spun... corectia culorii in fotografia subacvatica este una din cele mai dificile etape. Dar defapt cu ajutorul tehnicii Photoshop acest lucru devine foarte usor de realizat.Aceasta tehnica poate fi folosita si pentru alte tipuri de fotografie ,cum ar fi fotografia peisagistica…(…more)
Tutoriale Photoshop Photoshop tutorials
In PhotoshopTutorials.veti gasi mai jos Adobe Photoshop tutorials, Adobe Photoshop Elements Tutorials, Photography tutorials. Noile noastr editoriale folosesc Adobe Photoshop CS3 si CS4 dar mai mult utilizate sunt vechile editoriale .Photoshop CS.