luni, 14 decembrie 2009

pozitionarea flash-ului



Mergind de la conceptul ca utilizind un singur flash se poate pozitiona sau directiona lumina in punctul dorit, vom observa cum numai fantezia fotografului va putea limita posibilitatile de lucru. De fapt o data cunoscut si experimentat flash-ul ,modul lui de folosire nu mai trebuie sa fie ...un motiv de disperare.

Observam cum in mod operativ flash-ul tinde sa fie pozitionat pe un ''brat'' a carui lungime depinde de alegerile personale ... lungime ,tipul de inserare etc. In acest caz posibilitatile sint multiple (si toate valide) din aceasta cauza alegerea se va face in functie de necesitati.

Tinind flash-ul in mina, exista posibilitatea de al pozitiona in ori ce directie ai vrea, se poate aduce flash-ul mai in fata sau mai in spatele subiectului, pentru a controla emisia luminoasa (cu un pic de indeminare se poate face acest lucru si cu flash-ul fixat). Daca se stie conul de lumina produs, va fi mai usor sa-l orienteze spre subiect si sa-l lumineze cu o acoperire larga.


pozitionarea in cazul a doua flash-uri


cum se intimpla adesea doua flash-uri sint solutia optima pentru ori ce tip de fotografie, inclusiv fotografia subacvatica. In general se tinde sa sa foloseasca un singur flash, datorita dificultatilor de manevrare si de transport; dar fotografia realizata cu doua flash-uri va avea o cu totul alta calitate decit fotografia realizata cu un flash. Simplele incercari ne permit sa verificam cit de adevarat este ca ...tehnica necesara nu are nimic dificil inafara de complexitatea aparaturii (si dificultatea ei de folosire).